Autor Wątek: Aleksander Doba  (Przeczytany 54226 razy)

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
Odp: Aleksander Doba
« Odpowiedź #15 dnia: 2014-01-28, 21:05:20 »
Widzę, że kolejny odważny annonimowy dyskutant nam się trafił co żółcią i jadem się zalewa.  Marku podawaj te info bo ja człoowiek leniwy i nie lubię latać po internecie. Tu przynajmnjej mam pod ręką. Mówię to ja Norbert a nie jakiś tam nikt. Miej fajnie Marku

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
« Odpowiedź #16 dnia: 2014-01-28, 22:45:59 »
Forum służy temu, do czego używają go użytkownicy. Szczególnie ci, zgodnie z naszymi zasadami, nieanonimowi.

Po takim wstępie zachęta do dyskusji o aspektach wyprawy może być mało skuteczna.

Internet ma to do siebie, że wiadomości się powielają. Jaki jest sens się buntować?

Mnie również było miło, że Marek przekazywał wiadomości, ja też nie śledzę regularnie Google+.

Elżbieta i Adam s/y PIERŚCIEŃ

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2014-01-29, 09:36:03 »
Marek. Ja dowiaduję się o Olku tylko z naszego forum. Więc dopóki ktoś to czyta (a jest takich osób dużo) to proszę cię o kontynuację. Wszystkim nigdy się nie dogodzi  ;)

Marek RoEs

• Sr. Member
« Odpowiedź #18 dnia: 2014-01-29, 11:40:46 »
Zbesztany przez Rezydenta i zachęcony przez Kolegów Klubowiczów, postanowiłem kontynuować swój niecny proceder. Tym bardziej, że z treści wypowiedzi Rezydenta wynika, iż nie jest on członkiem Prześwietnego JK AZS. W dalszym ciągu ograniczał się będę do cytatów ze strony wyprawy. Nie czuję się kompetentny do zamieszczania swoich komentarzy. Podrzucam temat do dyskusji. Każdy może wyrazić swoją opinię na temat wyczynów Olka, czy skomentować jego taktykę itp.. Swoją drogą: nie "odtwórstwo jest przekleństwem naszej cywilizacji" a dążenie do anonimowości. To całkiem jak maski na twarzach zadymiarzy.

Willi

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2014-01-29, 16:12:38 »
Witam. Zgadzam się z Tobą Marku, że anonimowość i "maski' są zmorą internetu. Tylko chorzy czy zakompleksieni boją się własnych myśli, co dopiero słów pisanych :-X... Chyba tylko dla tego tyle wulgaryzmów, agresji i "chlewu" w komentarzach.  A dla zmiany tematu,. Zapraszam żeglarzy oraz ich znajomych, do udziału w luzackiej imprezie zimowej do ośrodka "Frajda" w Czarnocinie. Najbliższy weekend, 1 - 2 luty. Kto wie czy nie ostatni zimowy.? Na narty biegowe, łyżwy lub nordick walking. Wg. posiadanego sprzętu i zdrowia podzielimy się na trasy.  -:) Wieczorem biesiada z tym co sami przywieziemy. - To zjemy i wypijemy przy kominku i gitarze. Tańce - nie wykluczone. Cena noclegów, - 25 zł. z własną pościelą, -35 zł. pościel z ośrodka. Jadę tam od rana.  Ps. na trasie lodowej trudno się utopić - tylko po kolana :-) ... Willi.

Willi

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 2014-01-30, 15:00:02 »
Ps. W Czarnocinie można też spróbować swoich zdolności w jeździe konnej.  Np. na tzw."lonży". Koń i jeździec prowadzony przez instruktora,  - 20zł. ok.20 min. Jeżdżący konno w terenie - warunki do uzgodnienia z instruktorem.  Może warto spróbować.

Gabrysia (Ninon)

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 2014-01-30, 22:29:41 »
Marku, że użyję Twojego powiedzonka:" Miej fajnie", bo i my mamy fajnie i nie przejmuj się anonimowymi wpisami. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię na naszym forum, ale wypadałoby się podpisać żeby "stawić czoła".

Marek RoEs

• Sr. Member
« Odpowiedź #22 dnia: 2014-01-31, 05:28:03 »
Mimo wszystko:
Wpis z wczoraj, 22.34:

"Już dwa tygodnie Olek kręci się w kółko uwięziony przez wiatry na niewielkim obszarze oceanu. Jeszcze dwa dni cierpliwości a znowu zacznie płynąć na zachód i zbliżać się do celu."

Dla tych, których to irytuje, mam radę: omijajcie ten wątek szerokim łukiem!

Ania (Druzgotek)

• Full Member
« Odpowiedź #23 dnia: 2014-01-31, 11:15:02 »
Arogancja z jaką pojawił się na forum Rezydent też mi się nie spodobała, bo nie o wymianę poglądów tu chodziło, tylko o pokazanie swojej wielkości.
My Klubowicze spotykamy się bardzo często, dzwonimy do siebie, lubimy się i mamy wiele okazji do dyskusji i wymiany poglądów bez używania do tego celu
forum.
Jeżeli jednak chodzi o Olka. W trakcie pierwszej wyprawy było spotkanie w tawernie, na którym to Andrzej Armiński pokazywał zdjęcia z budowy kajaka, wyjaśniał jego konstrukcję i opowiadał o wyposażeniu. Po wyprawie było wiele spotkań z samym Olkiem,  między innymi na  " Włóczykiju" , gdzie każdy mógł uzyskać wszystkie informacje na temat rejsu.
Wątpliwości Rezydenta : dlaczego jeszcze raz płynie, dlaczego sam itd. może rozwiać tylko sam bohater wydarzenia, a  nam pozostaje tylko trzymać kciuki.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ania

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
« Odpowiedź #24 dnia: 2014-02-01, 11:51:52 »
Aniu nie każdy gość wie, że w naszym klubie rozmawiamy o wszystkim za wyjątkiem chorób, polityki i religii i dla tego jest fajnie.

JózefChataII

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 2014-02-02, 21:15:52 »
... no nie !!! i znowu , to straszne czytać ludzi "krecich" , ludzi nie mających odwagi się ujawnić , myślących, że mają swoje mądrości .
Gratulacje , gratulacje Marku, że jesteś innowacyjny i piszesz , robisz wielką nam radość . Forum "żeglarskich" czy okołożeglarskich jest pełno , a MY mamy swoje . Goście szuwarowi naprawdę nie muszą go czytać . A teraz moja propozycja ( już drugi raz ) - należę do dwóch forum gdzie każdy z nas jest zarejestrowany , ma swój klucz , aby dostać się do forum , klucz po wypełnieniu danych przydziela prowadzący , nazwijmy administrator . Nie ma tam ludzi tajnych , strachliwych , podszywających się pod jakieś nazwy np gość . Nie znam wszystkich ale wiem, że rozmawiam z osobą jawną . Jeszcze raz gratulacje Marku ... WIOSNA już blisko !!! pozdrawiam ... JózefChata

Józef Chata II

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2014-02-02, 22:10:35 »
.... przepraszam , coś zrobiłem NIETAK, że nie ma mojej podobizny , ale może teraz .... pozdrawiam JózefChata

Marek RoEs

• Sr. Member
« Odpowiedź #27 dnia: 2014-02-03, 05:21:16 »
Wpis na stronie wyprawy z 1 lutego:

"Pogoda nadal nie współpracuje. Olek hamuje dryf na północ, ale nie jest w stanie wiosłować do celu."

Aktualna pozycja Olka: 30 37,4' N 68 5,6' E. Do Palm Beach ma 670 mil.

Miejmy nadzieję, że te prognozy się urzeczywistnią i Olek ruszy z kopyta na zachód. Wszak to już 120 dni!!!
Dzięki, Kochani za wsparcie.
Podobne dostałem od Don Jorge.
« Ostatnia zmiana: 2014-02-03, 05:25:45 wysłana przez Marek RoEs »

Marek RoEs

• Sr. Member
« Odpowiedź #28 dnia: 2014-02-05, 05:54:44 »
Wczoraj, 23.37:

"Dzisiaj Olek jest w rejonie słabych, zmiennych wiatrów, a od środy do piątku powieje niekorzystny wiatr SW, okresowo silny."

Aktualna pozycja: 30 42,5' N 68 28,5 W.

Willi Kry

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 2014-02-05, 16:48:20 »
 Chwała Ci  "Don Marku" za bieżące informacje - co u Doby? Po Don Jorge - Ty jesteś dla mnie najszybszym źródłem informacji... :-)
« Ostatnia zmiana: 2014-02-05, 18:11:49 wysłana przez Dominika »