Autor Wątek: swantewit  (Przeczytany 22592 razy)

Swantewit

• Gość
swantewit
« dnia: 2010-08-19, 17:01:55 »
przeglądałem rubrykę "jachty" .....żeby Swantewita wymazać z pamięci klubowej.... szok....!!!!!!!!!!!!!!!

Marek "Kiwi"

• Gość
Odp: swantewit
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-08-19, 21:29:33 »
Nie tylko "Swantewida" a gdzie "Witez II"Pegaz"Kania" ?

Swantewit

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-08-19, 21:37:01 »
to się nazywa.. nie będę obrażał..sam wiesz...

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-08-19, 23:06:54 »
Jak jesteście "gamonie"  :) :) :) to się nie wypowiadajcie... wystarczy kliknąć w zakładkę "kalendarium" a macie tam wszystko co trzeba o jachtach, które trwale wpisały się w historię klubu...

Swantewit

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-08-20, 10:17:56 »
marne usprawiedliwienie.... >:( norek

Marek "Kiwi"

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-08-20, 11:06:25 »
Jak jesteście "gamonie"  :) :) :) to się nie wypowiadajcie... wystarczy kliknąć w zakładkę "kalendarium" a macie tam wszystko co trzeba o jachtach, które trwale wpisały się w historię klubu...

Norku, moze i jestesmy, ale tu piszemy o brakach w zakladce "jachty, ktore byly "
 Mysle ze mimo wszystko to przeoczenie tworzacych strone :) Latwe zreszta do uzupelnienia.

Marek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-08-20, 11:09:05 »
Gdybys rubryke uzupelnieal, nie zapomnij o "Gryficie" :)

Marek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-08-20, 11:16:25 »
I jeszcze jedno, nie wiem czy formalnie, ale faktycznie w 73 r "Polonez" byl w gestii
naszego Klubu.E koncu pazdziernika zrobilismy we 2 z śp. Jurkiem Madeja fajny
 600 milowy rejs :) ( Jurkowi byl potrzebny do Wielkiego )

Marek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-08-20, 11:21:57 »
I jeszcze Dragon "Alladyn" tylko nie wiem czy w grupie jest czy byl :)
Podobnie jak "Demon II"

Jesli sie robi taka rubryke to zamiast sie obrazac, lepiej sie przylozyc :)

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-08-20, 12:00:19 »
Zakładka "jachty" to stare zasoby strony.
Może tego nie widać, ale to bardzo obszerne materiały i niemało pracy do wykonania - mam na myśli samo przeniesienie tego, co już jest, o aktualizowaniu i uzupełnianiu nie wspominając.
Może długie zimowe wieczory pozwolą mi się zagonić do tej pracy, bo póki co, to ciężka sprawa.

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-08-20, 12:24:17 »
Dołączając się do słów Dominiki przy tak ogromnych zasobach historycznych dwie osoby mają roboty nie powiem pokąd. Proponuję wam skoro macie takie szerokie wiadomości o tych jachtach dołączcie do nas i prześlijcie rzetelne dane. Wiele z tych jachtów pamiętam i pływałem na nich ale nie jestem w stanie z pamięci odtworzyć ich podstawowych parametrów. Przydały by się jeszcze jakieś wspomnienia z ciekawych rejsów czy zdarzeń na tych jednostkach. Zamiast "warczeć" :) :) :) na nas pomóżcie autoryzując swoje prace (warunek zamieszczenia). Ikonki uśmiechu w mojej pierwszej wypowiedzi świadczą iż podszedłem żartobliwie do waszych zarzutów... Hej

Swantewit

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-08-20, 14:05:44 »
norek ja nie warczę... ale przykro mi było że "zgubiłeś" jacht... historię klubu....

Marek "Kiwi"

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-08-20, 15:39:00 »
Norku, ja sie na noych mediach nie znam. poza "Witeziem" Plywalem na wszystkich wymienionych ale danych nie pamietam. Moze na poczatek dodac do odpowiedniego
dzialu nazwy z prosba o szczegolowe informacje. Moze to az nie tak trudne ? :)

swantewit

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-09-07, 23:19:14 »
Norek...nie kręć  :) czy do jachtów zamieszczonych na "spisie" potrzebowałeś .. jak sam piszesz ..tzw "autoryzacji".... ;)

izywec

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-09-13, 23:34:14 »
Proponuję wam skoro macie takie szerokie wiadomości o tych jachtach dołączcie do nas i prześlijcie rzetelne dane. Wiele z tych jachtów pamiętam i pływałem na nich ale nie jestem w stanie z pamięci odtworzyć ich podstawowych parametrów. Przydały by się jeszcze jakieś wspomnienia z ciekawych rejsów czy zdarzeń na tych jednostkach.

Wprawdzie danych technicznych Wam nie dostarczę ale w te długie wieczory może co nieco sprokuruję. Będą to regaty Gryfa Pomorskiego z 1961 tzn. tyle ile zostało w pamięci załoganta. Prowadził kpt. B. Fiałkowski.
Pozdrowienia!
Izydor Węcławowicz