Ankieta

Czy wpadniesz dzisiaj (2010-01-10) na odśnieżanie?

wpadnę na pewno
0 (0%)
postaram się
3 (30%)
nie mogę już patrzeć na szuflę
4 (40%)
mam to w nosie
1 (10%)
jeszcze nie wiem
1 (10%)
nie dam rady
1 (10%)

Głosów w sumie: 10

Autor Wątek: wątki testowe, ogłoszenia - scalone  (Przeczytany 56594 razy)

Seweryn

• Administrator
  • Jr. Member
Odp: Testowe głosowanie - czy wpadniesz na odśnieżanie?
« Odpowiedź #60 dnia: 2010-01-10, 14:02:48 »
Marku, specjalnie dla Ciebie opcja "nie dam rady" :)

Marek RoEs

• Sr. Member
Odp: Testowe głosowanie - czy wpadniesz na odśnieżanie?
« Odpowiedź #61 dnia: 2010-01-10, 14:08:11 »
Dzięki serdecznie!!!!!  ;D
Głosuję z przykrością wielką. :(

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
W A Ż N A informacja dla zmagających się z rejestracją i logowaniem!!!
« Odpowiedź #62 dnia: 2010-01-10, 20:18:09 »
Przy zakładaniu konta wpisuje się NAZWĘ UŻYTKOWNIKA - to nazwa, której potem będziecie używać przy logowaniu. Lepiej wybierać krótkie, jednowyrazowe nazwy. Jak wpiszecie podwójną spację albo jedną spację na końcu, to to też będzie kawałek nazwy użytkownika i bez wpisania spacji nie da się zalogować. Jak ktoś chce, możemy mu zmienić nazwę użytkownika na prostszą - dajcie znać (przez forum albo telefonem).  :D

Nazwę wyświetlaną przy postach na forum można sobie potem wpisać wchodząc w Profil -> Ustawienia konta i tam w polu Imię nazwisko (jacht) można wpisać nazwisko, jacht, do którego mamy poczucie przynależności (niekoniecznie akt własności).  ;)

Trochę z tymi nazwami zamieszania - sama się wrobiłam w taką długą nazwę i muszę poprosić Seweryna, żeby mi skrócił...  ::)
« Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 14:49:01 wysłana przez Dominika (Oberon) »

Marek RoEs

• Sr. Member
Witam i pozdrawiam. Firefox proponuje zapamiętanie nazwy i hasła, więc pozostaje tylko kliknięcie w "zaloguj". Tak przynajmniej jest u mnie. Przy pisaniu nazwy przed wiadomością komputer zgaduje nazwę po napisaniu pierwszej literki. Też się początkowo martwiłem ilością dużych liter (shift) ale okazało się, że nie są to utrudnienia. W Twoim przypadku starczy samo imię. Nie znam w okolicy innej Dominiki. (Spróbowałbym.....!!!!) ;D

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
Ja tam zamierzam świecić przykładem (jeśli chodzi o nazwę wyświetlaną, bo tę do logowania sobie skrócę), bowiem mnie jest tak łatwiej kojarzyć poszczególne osoby.  :D

A zapamiętywanie haseł nie każdy ma ustawione i wtedy zdarzają się komplikacje (m.in. takie ze spacjami i znakami polskimi właśnie). Stąd mój post. :)

Józef Chata II

• Newbie
  • *
...witaj Dominiko...mam pytanie - czy można się zarejestrować drugi raz. Jak się rejestrowałem pierwszy raz , to coś pokombinowałem z swoim emailem ...pozd JPChata.......ps wiem , że jesteś na "czacie"

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
wejdź w swój   "  Profil/Ustawienia konta  " i tam zmieniaj dane w/g wskazówek.
to menu znajduje się na górnym pasku

Józef Chata II

• Newbie
  • *
witaj Norbercie... dziękuję, może dam radę !!!! JP

Józef Chata II

• Newbie
  • *
Norku - nic nie pomogło. Chodzi mi o"tabelę"widok listy użytkowników, druga tabelka to email, przecież go wpisałem, a go niema.....JP

Norbert (Sniga)

• Administrator
  • Sr. Member
Józek masz wszystko w porządku...widzę twoją kopertę z mailem...

Józef Chata II

• Newbie
  • *
...wierzę Ci, choć na mojej liście jej niema, zdjęcia będe wysyłal zmniejszone, wtedy był to przypadek ...pozd JP

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
Chodzi mi o"tabelę"widok listy użytkowników, druga tabelka to email, przecież go wpisałem, a go nie ma.....JP

Seweryn później sprawdzi, może to kwestia zaznaczenia opcji Ukryj adres email?
Niby jestem on-line, ale robię co innego, więc przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem.  :)

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
Opcja Ukryj adres email jest źle przetłumaczona, powinno być Pozwól innym użytkownikom wysyłać do mnie e-maile - Seweryn spróbuje to później poprawić, tymczasem trzeba tam klikać wbrew temu, co jest napisane.  :-\

E-maile nigdy nie są publicznie pokazywane na stronie forum (w celu ochrony przed spamem).

Poprawione.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-11, 22:19:54 wysłana przez Dominika (Oberon) »

Marek RoEs

• Sr. Member
Odp: Zapraszamy do testowania nowego forum!
« Odpowiedź #73 dnia: 2010-01-12, 10:35:12 »
Witojcie!
Nie zawsze świeci mi się "nowe" w wykazie wątków mimo istnienia nowego wpisu. Sądzę, że tego nie da się z palca załatwić, że to jest sprawa modelu. Jednakowoż może jest jakiś sposób na wyróżnienie nowych wpisów. To samo dotyczy wiadomości prywatnych. Nie zawsze mam informację o tym.

Dominika

• Administrator
  • Sr. Member
Odp: Zapraszamy do testowania nowego forum!
« Odpowiedź #74 dnia: 2010-01-12, 11:55:15 »
Hm, mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby nie sygnalizowało, że coś jest nowe...
Logujesz się za każdym razem, czy masz logowanie z automatu? Może to to?
« Ostatnia zmiana: 2010-01-12, 11:58:18 wysłana przez Dominika (Oberon) »