Witam wszystkich.Pozwolę sobie załączyć moją korespondencję z dnia 02/01/2018 z Panem A.A.Jeszcze wtedy nie znałem wszystkich szczegółów dotyczących organizacji ERT,a mianowicie ,pozyskania nowego sponsora w postaci Miasta Szczecin,który zasili budżet regat znaczną kwotą.Dlatego też organizatorowi bardzo zależy na rozpoczęciu i zakończeniu ERT w Szczecinie.W związku z tymi nowymi okolicznościami ,mój mail do Pana A.A. był nietrafiony.Już niebawem otrzymacie od Izy K. bardzo dobry plan ERT,który jest do zaakceptowania i poparcia przez nas.
From: okinski
Sent: Tuesday, January 2, 2018 8:22 PM
To: aa@
Cc: biuro@zozz.com.pl
Subject: FWD: FWD: FWD: Etapowe Regaty Turystyczne 2018/
Szanowny Panie Armiński.
Po przeczytaniu Pańskiej propozycji zmian w organizacji ERT,mam dużą wątpliwość co do zasadności tych działań.53 razy ERT odbywały się na Zalewie Szczecińskim i wokół wyspy Wolin.I niech tak zostanie,proszę uszanować tradycję.Start i meta w Trzebierzy jest idealnym miejscem dla wszystkich żeglarzy,zarówno ze Szczecina jak Świnoujścia,Wolina i Dziwnowa,którzy stanowią większość.W 53 ERT uczestniczył tylko 1 jacht z Trójmiasta.Dlaczego Trzebierz?Dlatego,że znajduje się w połowie drogi Szczecin-Świnoujście.Zaczynamy ERT zawsze w piątek, po pracy, rejsem do Trzebierzy i kończymy w niedzielę po zakończeniu,nie tracąc dodatkowego dnia urlopu.Tak więc,robiąc start w Kamieniu Pom. funduje Pan szczecinianom, na dużych jachtach około 50mil żeglugi non stop .I może trochę mniej mil na mniejszych jachtach,ale za to podporządkowanym godzinom otwarcia mostu w Wolinie.Z założenia daje to 2 dni żeglugi.My z wybrzeża poświęcimy dodatkowo poniedziałek po regatach.Szczególnie nie możliwe jest przejście w sobotę ze Stepnicy na Jezioro Dąbie,od godz 09:00 i wystartowanie do dwóch wyścigów o 12:00,a po nich przejcie do North East Marina.W śród nas jest wielu starszych i bardzo młodych(dzieci) żeglarzy.Pan nie bierze pod uwagę ich kondycji ?To są z nazwy Regaty Turystyczne,nazywane również rodzinnymi,mające na celu integrację i rodzinne spędzenie czasu.
Bardzo Pana proszę o zastanowienie,czy swoim działaniem ,nie zniechęci Pan żeglarzy do uczestnictwa,a tym samym do osłabienia i tak malejącej frekwencji?
W dniu 2018-01-02 23:43:04 użytkownik Andrzej Armiński <aa@aarminski.com.pl> napisał:
Szanowny Panie Radku,
przecenia Pan moje możliwości sprawcze i decyzyjne. To nie ja będę decydował, czy Etapowe Regaty Turystyczne rozpoczną się w Kamieniu Pomorskim i zakończą się w Szczecinie.
Ważny głos w planowaniu ERT mają gminy, które goszczą żeglarzy. Pan prezes Zbigniew Zalewski i zarząd ZOZŻ dokładają wszelkich starań, aby pozyskać dla regat możnych mecenasów, a miasto Szczecin z pewnością do takich należy.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej Armiński